Jivaro's

Op feesten, in kroegen of zomaar ergens in de stad kregen wij regelmatig de vraag wanneer de Jivaro's weer gaan optreden? Het publiek wilde ons weer op het podium zien en horen met de onmiskenbare Indorock sound. Door omstandigheden van een paar leden van de band was het helaas niet mogelijk de Jivaro's na de reünie in de Scheg bij elkaar te houden. Hierdoor zijn enkele Jivaro muzikanten bij andere bands gaan spelen of in een nieuw muzikaal project gestapt. Nu de situatie verbeterd is hebben de overgebleven Jivaro leden besloten om weer te gaan repeteren. Wij hopen bij één van de komende Sixties Alive festiviteiten weer op het podium te staan. met een 4-mans formatie die in 1967 ook al bestond!

De Jivaro's anno 2014 bestaan uit: * Richard van Rhoon-basgitaar * Roy Nolten-drums * Ruud Gebhardt-zang * Victor Macaré-slag/sologitaar *Jules Rambonet-gitaar

 

 

The Jivaro's: Opnames 1965

Voor velen misschien een verrassing, maar er bestaan geluidsopnamen van The Jivaro's uit Deventer die nog nooit door iemand - anders dan de maker zelf - zijn gehoord.

Het is zaterdag 21 augustus 1965 als ik (samen met de andere Dick) per trein naar Deventer afreis om een repetitie van The Jivaro's op te nemen. Ik heb mijn Uher 500 bandrecorder, Lafayette microfoon, standaard en kabels bij me om de oefensessie vast te leggen. De bedoeling is om een auditie-tape te maken voor platenmaatschappijen, zodat die kunnen beoordelen of de groep potentie heeft voor een plaat.
De opname vindt plaats in een grote, lege zaal, en de akoestiek is er niet al te best. Bovendien is er maar één opname-microfoon beschikbaar. De gemaakte tape is dus niet van hoge kwaliteit. Desondanks geeft de opname toch een uitstekend beeld van de kwaliteit en de sound van The Jivaro's anno 1965.

 

Voor zover na te gaan, is de bezetting van de band zoals die op de foto (v.l.n.r.):
George Drachman - Basgitaar
Roy Nolten - Drums en zang
Rudy Gebhardt - Zang
Tjilo Chen - Slaggitaar
Jan van der Laan - Sologitaar
Rob Stam - Slaggitaar en zang

 

De opnameband bevat 8 nummers, met een totale tijdsduur van 22 minuten en 39 seconden. Tussen de nummers zijn soms korte opmerkingen van de bandleden te horen.
In januari 2017 zijn de opnames gedigitaliseerd en bewerkt. Een compressieformaat zoals MP3 is vermeden, omdat het teveel afbreuk doet aan het geluid.

 

De opgenomen songs

 

Het is opvallend dat veel Nederlandse bands in de jaren '60 de originele Amerikaanse hits vooral kennen van de versies van Engelse bands. Die werden hier kennelijk meer gedraaid dan de originele. Daarom na de vermelding van de oorspronkelijke zanger tussen haakjes, de gekopieerde versie tussen rechte haakjes.

 

1. Slippin' and-a-Slidin' (Slippin' and Slidin') (Little Richard) [ ]
2. Lucille (Little Richard) [Everly Brothers]
3. Josephine (Hello Josephine) (Fats Domino) [Scorpions]
4. Route 66 (Chuck Berry) [Rolling Stones]
5. True Fine Mama (Little Richard) [ ]
6. Hey Mama, Keep Your Big Mouth Shut (Bo Diddley) [Pretty Things]
7. The Right One(?) (Onbekende ballad)
8. Bye Bye Johnny (Chuck Berry) [Scorpions]

 

CD voor bandleden

 

Leden van The Jivaro's die op 21 augustus 1965 aanwezig zijn geweest bij de repetitie, krijgen een gratis CD met de opnamen, als ze zich melden met naam en adres.
Elke (individueel gebrande) CD krijgt een persoonlijke code.

 

Graag horen we ook van bandleden of ze bezwaar hebben dat deze CD beschikbaar komt voor andere geïnteresseerden.
Belangstellenden hiervoor kunnen zich alvast melden, via http://www.stomping.nl.