Sixties Alive

 

U-Turn

 

U-Turn is in november 2014 voortgekomen uit de in 2000 opgerichte band Leggy Pee die met name in de regio Deventer optrad.

Zanger-gitarist Arnold ter Schegget  (ex-Orphan, ex-De Spontano's) en bassist/toetsenist Bert Boverhof (ex-Outcast, ex-Elysium, ex-De Spontano’s) stonden aan het allereerste begin. Daar kwam al snel Willem de Wit (o.a. ex-Lotus) als bassist bij. Aanvankelijk was het de bedoeling vooral covers te spelen die niet (over)bekend waren, maar wel herkend zouden worden. Na een auditie in december 2000 werd Nico van Riessen (ex-Deventer Jazz Orkest) als drummer toegevoegd. Om de muzikale mogelijkheden uit te breiden werd de band in 2012 versterkt met 5e man zanger-gitarist Ben Beuskens (ex-Motownhead). Na enkele bandwisselingen ten gevolge van ziekte en overlijden was het lastig de draad weer op te pakken. Uiteindelijk werd in november 2014 Frank Ong-Alok (Flower to the people en vaste begeleider Hakim "van Sesamstraat") bereid gevonden als bassist toe te treden en was er weer een viermans-formatie.

Bij de doorstart ging het repertoire op de schop en veranderde de naam van de band in U-Turn en werd het motto:

"Zwijmelen op lekkere blues,

uit je dak gaan op pittige rock,

terug in de tijd met fijne soul,

that's U-Turn!"

Bert Boverhof - toetsen/zang   *  Ben Beurskens - gitaar/lead-zang *  Frank Ong-Alok -  bas/zang *  Nico van Riessen - slagwerk/zang

 

http://the-u-turn.nl/