Sixties Alive

 

Eerbetoon aan The Beatles!

1964. Terwijl The Beatles Amerika veroverden en vervolgens de rest van de wereld in een tournee waarin ook Nederland was opgenomen, bereikte de Beatlemania een absoluut hoogtepunt. Wildwesttaferelen bij de kaartverkoop voor concerten, tienduizenden hysterisch gillende fans die diezelfde concerten overstemden en onvoorstelbare verkoopcijfers van elke plaat die de band uitbracht. Het was het jaar van A hard days night, Can’t by me love en I feel fine en van de eerste vijf nummers in de Billboard Hot100.

The Magical History Tour uit Eindhoven staat stil bij die roemruchte tijd, vijftig jaar geleden. De Eindhovense band zal tal van nummers spelen uit het begin van de jaren zestig, maar het eerbetoon aan The Fab Four strekt zich ook uit over de jaren die daarop volgden. Live-vertolkingen van nummers van Sgt. Peppers, The White Album, Abbey Road en Let it be, muziek waarmee The Beatles zelf nooit op het podium hebben gestaan.

 

 

www.themagicalhistorytour.nlThe Magical History Tour wordt gevormd door Beatlesfans van het eerste uur Jan van Riet (zang), Tinus Boer (slaggitaar en zang), Bart van Oort (sologitaar en zang), Han Verbakel (basgitaar en zang) en Jacques Boer (drums).